Sonrisa Dance Center

5 beneficii ale dansului pentru copii

 

Una dintre cele mai mari preocupări ale unui părinte se învârte în jurul sănătății și educației copiilor. Deși, suntem mai mult decât mulțumiți să le oferim copiilor acces la tehnologie, încă de la începutul vieții, trebuie să recunoaștem că poate duce la câteva obiceiuri și aspecte negative.

 

De ce cred asta?

Uite, vin cu un exemplu, și tu îți pierzi timpul distrându-te într-o lume virtuală, darămite ei, care sunt încântați de tot ce înseamnă tehnologie. Dar dacă tot vrei ca ei să se adapteze, de ce să nu încerci să-i atragi într-o activitate distractivă… iar cel mai bun mod este de a o combina cu dansul. Știu că s-ar putea să-ți pară puțin provocator să-ți ademenești copilul să se implice în lecții de dans, dar oferindu-i câteva informații despre cât de distractive pot fi lecțiile… sunt sigură că va da roade.

Hai să-ți spun ceva… dansul nu este bun, pentru copii, doar pentru a-și consuma energia, ci este, de asemenea, o metodă foarte bună pentru a se exprima.

Dar înainte să-ți faci copilul curios și să fie interesat de activități faine, iată câteva beneficii utile pe care le va produce un curs de dans:

 

Dansul și sănătatea fizică

Aud în stânga și-n dreapta de părinți care nu știu cum să-și îndemne copii să facă sport, iar în momentul în care ajung să parcurgă o oră de educație fizică la școală, mulți obosesc… ce să mai spun de o parte care ajung să fie expuși unor afecțuni de obezitate, boli cardiovasculare sau sedentarism. Cheia pentru o stare bună de sănătate fizică este exercițiul fizic, atât vara cât și iarna. Aici intervine dansul care poate fi învățat oriunde, oricând și cu oricine – și, mai este pe deasupra, distractiv și plin de energie.

Gândește-te că poți parcurge chiar tu, împreună cu copilul tău, un curs online de dans și să vă distrați împreună – ce mod plăcut de a petrece timp cu copilul tău – și-l ajuți să-și îmbunătățească flexibilitatea corpului, dar, de asemenea, să aibă putere și rezistență fizică. Nu mai trebuie să-i interzici să mănânce anumite alimente pentru că prin dans, copilul tău, poate consuma acele calorii extra și să ajuți la gestionarea greutății.

 

Dansul – o formă de educație și disciplină

Importanța educației este esențială în viața copilului, iar dansul este o formă de educație din două motive:

  • implică învățarea pașilor prin crearea unei rutine;
  • antrenează mintea și memoria.

În timp ce copilul tău ascultă un profesor cu atenție pentru a respecta instrucțiunile oferite de a face anumiți pași, se creează și disciplina… deci dansul te învață să fi și disciplinat. Sunt două abilități importante și folositoare atât în educația școlară cât și în învățarea unor noi abilități.

 

Prin dans câștigi încredere în sine

Dacă în copilărie, încrederea pare un lucru amuzant, pe măsură ce copilul tău crește îți dai seama că ceva îl oprește și nu se simte bine în pielea lui. Ghici ce? Frica de exprimare și de a fi judecat. Fii alături de el, implică-l în activități interesante și distractive și arată-i cum să-și îmbunătățească convingerea și încrederea în sine.

Dar, totodată, când copilul tău are probleme de a spune altora ceea ce simte, pot afirma că îl poți susține să aibă încredere în propriile opinii și să se exprime – lucrează cu emoția când dansează.

 

Dansul și beneficiile sociale

Poate nu vei crede, dar eu mărturisesc că am fost un copil timid și nu-mi plăcea să interacționez în niciun fel … până când am început să iau lecții de dans și să simt că aparțin cuiva, unui mediu de oameni cu aceleași afinități ca și mine. 

Știi cât de mult contează să te integrezi într-un grup? Enorm!!! Dansul te provoacă să ieși din zona ta de confort și să lucrezi în echipă cu alți dansatori pentru a vă permite să vă coordonați împreună.

Dar tu poate zici că nu ai un copil timid, ci unul energic care mai că dărâmă totul prin casă … hmmm, cum își consumă energia? Gândește-te … energie, dans, distracție, educație și disciplină.

 

Dragostea pentru dans

Ce poți face când copilul tău fredonează, încă din primii ani de viață, melodii auzite la întâmplare? Iar apoi începe să facă pași de dans, în felul lui cât mai drăguț posibil. Cred că te minunezi de receptivitatea lui și te emoționează.

Primii ani de dans îl pot stimula să se familiarizeze cu repetarea pașilor și a mișcărilor astfel încât să crească gradul de conștientizare, a mișcărilor corpului său. Dar cel mai important este fericirea pe care o simte el, dansând.

Dacă nu știi ce cursuri de dans să alegi, îți recomand să încerci cursurile din platforma SonrisaOnline.com sau să îl aduci pe junior la sala noastră de dans, la Sonrisa.

Tu ce crezi? Merită copilul tău un curs de dans sau nu?

 

Tatiana Tîrt-Bătrîncea

Fondator/Instructor Sonrisa Dance Center

Cluj-Napoca

 

Vezi mai multe:

Vrei să înveți să dansezi Salsa sau Bachata de la Zero?

Înscrie-te astăzi în cea mai complexă platformă de cursuri de dans din România