Sonrisa Dance Center

7 motive pentru care să aduci dansul în viața copilului tău

Deschidem ușile unei lumi pline de mișcare, ritm și expresie. Lumea dansului pentru copii. Dansul le arată celor mici o experiență diferită și colorată. Îi ajută de la dezvoltarea abilităților motorii, la încrederea în sine și până la crearea de noi prietenii.

Iată șapte dintre multele motive pentru care să îl înscrii pe cel mic la dansuri:

    1. Se dezvoltă fizic

Prin dans copiii devin mai agili, își îmbunătățesc echilibrul și mobilitatea, pentru că implică mișcări coordonate ale corpului. Pe lângă asta, toată energia lor se canalizează și se consumă în sala de dans. 

    2. Capătă încredere în el 😎

Pentru copii e important să vadă că reușesc. Oricât de micuț ar fi acel lucru pe care îl realizează. Dansul îi ajută să devină mai încrezători în abilitățile lor și să se simtă confortabil în propriul corp. Ce mai face dansul pe lângă asta este să îi ajute să își dezvolte o imagine pozitivă despre ei înșiși.

    3. Devine mai concentrat 👀

Dansul presupune atenție și concentrare. Copiii învață să asculte indicațiile instructorului și să se focuseze pe mișcările și tehnica pe care le învață. Asta îi ajută pe termen lung să devină mai disciplinați, abilitate care pe viitor le va ușura progresul în orice domeniu.

    4. Își face prieteni noi 🧑‍🤝‍🧑

Cursurile de dans le oferă ocazia celor mici să interacționeze cu alți copii de vârstă lor. Acolo învață să lucreze în echipă, să comunice și pot chiar să lege prietenii frumoase. Prieteniile care au la baza o pasiune comună sunt printre cele mai autentice. 😊

     5. Se distrează în timp ce e activ ✨

Pe lângă că e distractiv, dansul se dovedește a fi o experiență pozitivă și plină de energie pentru ei. E o modalitate diferită de a-i ține pe cei mici activi și de a le aduce bucuria pe chip. Odata cu bucuria lor apare și satisfacția părinților. Asta din ce am observat până acum. 😋

    6. Își dezvoltă creativitatea 🌈

Dansul e o formă de artă și îi ajută pe copii să-și dezvolte latura lor artistică și creativitatea. Le arată o lume nouă în care sunt liberi să-și exploreze imaginația și să-și exprime trăirile prin mișcări și muzică. Așa cum simt ei. 

     7. Se relaxează și se simte bine 😌

Deși greu de crezut pentru noi, adulții, și copiii se stresează și acumulează frustrare. Emoțiile pe care le simt sunt puternice și îi copleșesc de cele mai multe ori. Ce face dansul pentru ei e să îi relaxeze și să le ofere o pauză de la activitățile lor zilnice, iar în felul ăsta stresul devine mai ușor de gestionat pentru ei.

Copiii au nevoie constantă de sprijin și încurajare. Fii acolo lângă el când are nevoie de susținere și încurajează-l să se distreze și să se lase în voia mișcărilor de dans.

Acum că ne-am găsit o casă nouă în inima Clujului ne dorim să ne dedicăm și mai mult dansului. Pas cu pas continuăm să transmitem pasiunea noastră pentru dans și celor mici.

Din 2 octombrie am deschis noi grupe de dans pentru copiii între 4-12 ani.

Ajută-l pe cel mic să se descopere și să se dezvolte într-un mod cât mai liber și distractiv. Ne vedem la cursuri. ❤️ 

Vezi mai multe:

5 beneficii ale dansului pentru copii

Una dintre cele mai mari preocupări ale unui părinte se învârte în jurul sănătății și educației copiilor. Deși, suntem mai mult decât mulțumiți să le oferim copiilor acces la tehnologie, încă de

8 motive să îmbrățișezi coregrafiile de grup

Emoții. Sincronizare. Energie. În câteva cuvinte asta este esența coregrafiilor de grup. 😊 Emoțiile sunt mari, dar transmit pasiunea pentru dans. Sincronizarea face că dansatorii care împart scena să devină un tot unitar.

Vrei să înveți să dansezi Salsa sau Bachata de la Zero?

Înscrie-te astăzi în cea mai complexă platformă de cursuri de dans din România