Sonrisa Dance Center

Cum să dansezi cu încredere deși ești începător

Dansezi cu încredere atunci când te bucuri cu adevărat de fiecare mișcare pe care o faci în acel moment.

Nimeni nu se naște învățat. Și încrederea se învață. Cu atât mai mult când vine vorba de dans.

 

Îmi încurajez mereu studenții să-și lase corpul să se bucure de ritm și să se distreze în timp ce dansează. Pentru unii, lucrul ăsta vine mai natural decât pentru alții, dar e ceva ce se învață.

 

Haide să vedem și cum să faci să simți mai multă încredere în tine atunci când dansezi. (încrederea pe care o simți tu, se vede și la suprafață. Asta așa… ca o mică paranteză.😉)

 

Focusează-te pe ce faci bine. (chiar și fără vreo legătură cu dansul)

Faptul că te gândeșți la ceva pozitiv care ți s-a întâmplat, deși nu are legătură cu dansul îți va da o dispoziție bună. Iar acolo unde nu sunt gânduri negative începe să își facă loc încrederea. 

 

Poate fi orice te face să te simți mai bine. Lucruri mici. Poate ai rezolvat un task greu la lucru săptămâna asta sau poate te-ai revăzut cu cineva drag după mai mult timp. Orice. Așa că, oricând îți trec lucruri negative prin cap, mută focusul pe ceva ce merge foarte bine în viața ta în acel moment.

 

Simte muzica.

Și lasă-te să o faci. Odată ce atenția ta se îndreaptă către diferitele sunete și ritmuri pe care le auzi e cu mult mai greu să te gândeșți la orice altceva. Nu putem să facem multitasking. Creierul nostru nu funcționează așa.

 

Următoarea dată în care eșți în mijlocul dansului și observi gândurile negative cum își fac loc în mintea ta, focusează-te pe sunetul unui instrument pe care îl auzi în melodia respectivă. Pune tot efortul tău în a reuși să îți sincronizezi mișcarea cu acel ritm care ți-a atras atenția. Vei vedea cum în momentul în care îți canalizezi toată energia în a face mișcarea respectivă vei fi absorbit de tot ceea ce faci și nu o să te mai gândești la ce ar putea spune oamenii din jurul tău despre tine. 

 

Nu uita să respiri.

Pare ceva cât se poate de normal, știu. Dar nu de puține ori văd în timpul cursurilor cum din cauza emoțiilor, studenții uită să respire. 

De ce aduc respirația în discuție? Pentru că atunci când respirăm, corpul nostru se relaxează mai mult, iar mișcările curg. 

 

Primul lucru care ajută atunci când vrem să ne destindem corpul și să facem mișcările cu o naturalețe mai mare este respirația. Cu atât mai mult dacă te simți încordat sau emoționat. Așa că, respiră…

 

Practică, practică, practică.

Cea mai bună rețetă împotriva fricii este pregătirea. Practicând în mod constant te ajută să îți pui corpul pe pilot automat. Ce pare acum imposibil de făcut, câteva repetări mai târziu o să-ți vină natural. Asta e frumusețea practicii. Scoate în evidență memoria mușchilor noștri de care inițial nu suntem conștienți.

 

În același timp, prin expunere continuă îți poți vedea progresul și inevitabil vei avea un boost de încredere că ceea ce faci iese bine.

 

Distrează-te.

Bucură-te de fiecare beat. Nu te gândi că mișcările nu arată bine sau că nu sunt perfecte. Niciodată nu îți vor ieși perfect. Și e normal. 

 

Simte muzica și lasă-ți corpul să se exprime. Te vei surprinde de câte poate să facă dacă îl lași să fie natural. Poate că nu îți vor ieși toți pașii în sincron, dar nimeni nu îți va putea lua bucuria cu care i-ai dansat. 😊

 

Și uite așa, cu pași mici, vei începe să simți cum crește încrederea în tine și în felul în care te miști, chiar dacă ești la început.

 

Dacă ai tot cochetat până acum cu ideea de a începe să iei cursuri de dans, ia acest articol ca pe semnul de care aveai nevoie. 😉 

 

Din 5 septembrie dăm drumul unui nou sezon dansant cu începătorii în ale ritmurilor latino. 😊 Mai multe detalii aici: https://sonrisadancecenter.ro/ 

 

Până atunci ia cu tine afirmația asta: dansezi cu încredere atunci când te bucuri cu adevărat de fiecare mișcare pe care o faci în acel moment. 💛

Vezi mai multe:

8 motive să îmbrățișezi coregrafiile de grup

Emoții. Sincronizare. Energie. În câteva cuvinte asta este esența coregrafiilor de grup. 😊 Emoțiile sunt mari, dar transmit pasiunea pentru dans. Sincronizarea face că dansatorii care împart scena să devină un tot unitar.

Vrei să înveți să dansezi Salsa sau Bachata de la Zero?

Înscrie-te astăzi în cea mai complexă platformă de cursuri de dans din România